Stimulente pentru sondajul de satisfacție a clienților

Se pare că a devenit o practică destul de obișnuită în zilele noastre (cel puțin în SUA) să se includă un sondaj de satisfacție a clienților invitație tipărită pe chitanțele de la casa de marcat care oferă o reducere la o achiziție viitoare ca stimulent pentru sondaj.

Unii consideră că oferirea unui cod de reducere ca stimulent ar putea fi o potențială distorsiune a datelor, dar, în funcție de tipul de sondaj și de publicul vizat, oferirea unui stimulent este, de obicei, foarte eficientă pentru îmbunătățirea ratelor de răspuns. Oamenilor le place ideea de a primi ceva pentru timpul lor, iar cercetările au constatat că stimulentele pot crește ratele de răspuns cu 50% în medie.

satisfacție_clienți

Utilizarea codurilor de reducere ca stimulente pentru a crește satisfacția clienților ratele de răspuns la sondaje pot fi benefice pentru reducerea tendinței de non-răspuns, deoarece sondajele de clienți fără stimulente tind să îi capteze doar pe cei nemulțumiți. Folosirea unui cod de reducere poate contribui la creșterea participării din partea marii majorități a clienților dvs. aflați la mijloc (cei care se situează între foarte mulțumiți și foarte nemulțumiți), ceea ce vă oferă rezultate generale mai bune. Pe lângă faptul că obțineți informații despre experiența de cumpărături a clienților dumneavoastră, oferirea de coduri de reducere ca stimulente poate stimula atât repetarea afacerii, cât și consolidarea mărcii dumneavoastră.

Datele compilate de la respondenții la sondaj pot fi folosite ca un instrument suplimentar de cercetare de marketing, oferindu-vă informații suplimentare despre clienți. Oferirea unui cod de reducere stimulativ vă oferă informații cu privire la ceea ce a constituit achiziția inițială a clientului, precum și dacă și cum utilizează codul de reducere stimulativ, ceea ce rezultă în date suplimentare care pot fi luate în considerare, la fel ca în cazul multor programe de fidelizare a clienților.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână