Zece motive pentru a trimite sondaje de opinie clienților

10 motive

Trimiterea de sondaje pentru clienți poate oferi informații vitale care îmbunătățesc eficiența vânzărilor, a marketingului și a reprezentanților de servicii pentru clienți, precum și performanța generală a afacerii.

Adevărata cunoaștere a clienților vine din feedback-ul constant. Pentru a demonstra gama de beneficii pe care le poate oferi feedback-ul, precum și valoarea colectării și monitorizării continue a opiniilor, iată zece motive pentru a trimite sondaje de opinie clienților:

1. Obțineți o citire exactă a satisfacției clienților

Mulți manageri se întreabă cât de des ar trebui să efectueze sondaje de satisfacție a clienților. Răspunsul depinde de mărimea bazei de clienți și de scopul cercetării. Există două tipuri principale de sondaje, care servesc unor scopuri foarte diferite:

Măsurarea satisfacției clienților este una dintre cele mai populare utilizări ale sondajelor. Sondajele anuale, semestriale sau trimestriale privind satisfacția clienților vă pot oferi datele concrete de care aveți nevoie pentru a îmbunătăți relațiile cu clienții, pentru a extinde oportunitățile de afaceri, pentru a rafina practicile, pentru a recompensa persoanele cu performanțe deosebite, pentru a îmbunătăți activitățile de marketing și chiar pentru a recruta noi talente pentru echipele de vânzări, marketing și servicii pentru clienți.

În plus, urmărirea continuă a nivelului de satisfacție a clienților pe perioade de timp vă permite să vă comparați cu industria, cu anumiți concurenți sau cu propriile obiective și așteptări.

2. Știți de ce ați câștigat (sau ați pierdut)

Răspunsurile la sondaje vă pot ajuta să înțelegeți ce funcționează cu clienții, ce nu funcționează și de ce, astfel încât să vă puteți concentra strategiile de vânzare, marketing și servicii și să vă rafinați planurile de dezvoltare a produselor. Înarmat cu date bune, puteți aloca resursele mai eficient, puteți alinia mai bine ofertele la cerințele clienților și puteți crește loialitatea clienților, veniturile și profitabilitatea.

3. "Scorecard" pentru potențialii clienți și clienții dvs.

Atunci când utilizați sondaje pentru a colecta informații cheie despre atitudinile, opiniile și intențiile clienților, puteți cartografia aceste date pentru a evalua și clasifica clienții în funcție de achizițiile preconizate, de contribuțiile preconizate la venituri sau de profitabilitatea lor generală. De asemenea, puteți determina care sunt cei mai buni clienți potențiali, precum și care sunt clienții care ar putea fi în pericol și cât ar costa pierderea lor. Site-ul nostru Întrebare privind scorul Net Promoter® Score (NPS) este ideal pentru acest tip de situație.

4. Evaluarea reprezentanților de vânzări și de servicii

Sondajele vă pot ajuta să determinați care reprezentanți de vânzări și servicii au performanțe bune din perspectiva clienților, oferind o bază pentru recompense sau stimulente ca parte a pachetului total de compensații. Cunoașterea tipurilor de practici de vânzări și servicii care rezonează cel mai bine cu clienții vă permite, de asemenea, să creați și să împărtășiți cele mai bune practici în rândul echipelor dumneavoastră.

5. Obțineți idei pentru produse, servicii și promoții noi

Toată lumea are idei. Clienții dumneavoastră. Angajații dumneavoastră. Furnizorii dumneavoastră. Dar cum identificați ideile care au un potențial real de piață sau care vor conduce la o campanie publicitară sau o promovare eficientă? Sondajele vă pot ajuta să generați idei, să determinați care idei trebuie să intre în pâlnia de dezvoltare și să transformați ideile mari în descoperiri de afaceri.

6. Măsurarea eficienței activităților de marketing

Dacă doriți să știți cum vor reacționa clienții la o reclamă, la o ofertă promoțională sau la o schimbare a identității mărcii dumneavoastră, puteți ghici și risca - sau puteți trimite un sondaj. Trimiterea unui sondaj către clienții și potențialii clienți vă oferă vizibilitate pentru a afla dacă diferite mesaje rezonează mai bine cu anumite grupuri țintă și vă ajută să vă adaptați marketingul pentru rezultate optime înainte de a executa campania. Vă înarmează pentru a trimite mesajul corect către persoanele potrivite.

7. Măsurați satisfacția angajaților

Sondajele online sunt mecanismul ideal pentru a solicita feedback-ul angajaților, deoarece acestea oferă anonimatul care este atât de esențial pentru un feedback sincer atunci când este trimis prin intermediul implementării web. Multe companii folosesc sondajele online pentru a efectua evaluări ale managementului sau pentru a solicita feedback cu privire la cererile de formare, ofertele de beneficii, dezvoltarea profesională sau chiar evenimente care urmează să aibă loc la un picnic sau o retragere a companiei. Puteți utiliza sondajele și pentru a selecta potențialii angajați, chestionându-i cu privire la numărul de kilometri pe care sunt dispuși să facă naveta, dacă vor călători și alte date pe care doriți să le colectați.

8. Planificarea sau evaluarea unui eveniment

Un sondaj este o modalitate ușoară de a colecta mai multe puncte de date de la un grup mare de persoane, astfel încât poate fi un instrument util în planificarea și evaluarea unui eveniment. De exemplu, puteți utiliza un sondaj online pentru a întreba clienții despre orele de sosire planificate la o expoziție comercială sau despre preferințele lor în materie de mese; iar după eveniment puteți trimite un sondaj separat pentru a le cere părerea cu privire la valoarea expoziției comerciale, la satisfacția lor generală față de expoziție sau dacă intenționează să participe la următorul eveniment.

9. Obțineți informații specifice despre clienți

Este ușor ca înregistrările clienților să devină depășite, iar listele de contacte/prospecte sunt adesea incomplete. Prin intermediul sondajelor online, puteți completa rapid lacunele din înregistrările clienților și puteți actualiza informațiile despre aceștia.

10. Împărtășirea celor mai bune practici

Sondajele sunt o modalitate rapidă și eficientă de a aduna înțelepciune și informații pe care nu le puteți găsi în altă parte. De exemplu, o întrebare din cadrul unui sondaj despre cum să gestionați o problemă sensibilă a clienților sau o întrebare de afaceri poate genera o gamă largă de răspunsuri și sfaturi utile care pot fi puse direct în practică.

Noi, cei de la SurveyRock, știm cât de important este pentru succesul dvs. să vă chestionați clienții, așa că nu uitați să vedeți cele cinci principii de proiectare pentru sondajele dvs. sondaje de satisfacție a clienților.



Net Promoter, Net Promoter Score și NPS sunt mărci înregistrate ale Bain & Company, Inc., Fred Reichheld și Satmetrix Systems, Inc.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână