14 lucruri pe care trebuie să le știi despre clienții și potențialii tăi clienți

14_Customer_Survey

Infusionsoft a alcătuit o listă utilă de 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre clienții tăi:

1. Numele lor. Nimic nu vorbește mai repede despre o persoană decât prenumele ei. Folosiți-l pentru a vă construi relația cu clientul dumneavoastră.

2. Ce au cumpărat. Dacă știți ce au cumpărat clienții dvs. în trecut, aveți o idee bună despre ce vor cumpăra din nou. (Și nu vă veți pierde timpul promovând produse care prezintă un interes scăzut sau deloc).

3. Cât de des cumpără. Persoanele care cumpără rar de la dvs. pot avea nevoie de o încurajare suplimentară... mai mult marketing. În schimb, clienții constanți nu au nevoie de argumente de vânzare suplimentare, dar ar putea beneficia de un buletin informativ sau de un cupon.

4. Cât de mult cheltuiesc (în medie). De ce să pierzi timp prețios pentru a prezenta clienților produse pe care nu și le pot permite? S-ar putea să vă stânjeniți clientul, să vă arătați lipsa de interes personal și să îi faceți pe clienți să își piardă interesul.

5. Ultima dată când au cumpărat. Ați pierdut un client fără să știți? Cine este încă fidel? Cine s-a rătăcit (și trebuie adus înapoi)?

6. Fiecare interacțiune pe care ați avut-o cu ei. Documentația este importantă din motive evidente. Dar faptul de a putea "rememora" conversațiile anterioare îl va face pe clientul dumneavoastră să se simtă important și apreciat.

7. Cum se simt ei despre afacerea dvs.. Feedback-ul de la clienții dumneavoastră este cel mai bun mod de a vă îmbunătăți produsele/serviciile, de a satisface nevoile clienților dumneavoastră și de a atrage mai mulți clienți.

Numărul 7 de pe lista lor nu a venit ca o surpriză; trimiterea de sondaje de opinie este o modalitate excelentă de a obține feedback-ul de care aveți nevoie. Pentru a afla mai multe despre sondajele clienților, consultați pagina noastră Când să efectuați sondaje de opinie pentru clienți și Zece motive pentru a trimite sondaje de opinie clienților posturi.

De asemenea, Infusionsoft a pus la dispoziție 7 lucruri pe care trebuie neapărat să le știi despre potențialii tăi clienți, toate acestea putând fi compilate cu ușurință cu ajutorul unui simplu sondaj online pentru clienți:

1. Vârsta. Tot ceea ce spuneți și scrieți, inclusiv argoul, aluziile, dificultatea cuvintelor și subiectele ar trebui să fie adaptate pentru a corespunde vârstei.

2. Sex. În ciuda rolurilor duale pe care bărbații și femeile tind să le îndeplinească, majoritatea persoanelor pot fi segmentate (și vândute) pe baza intereselor sau nevoilor specifice de gen.

3. Locație. Valorile și cultura tind să varieze în funcție de caracteristicile demografice. Înțelegerea clară a diferențelor regionale vă va îmbunătăți mesajele vizate.

4. Nivelul de educație. La fel ca și în cazul vârstei, nivelul de educație ar trebui să determine modul în care vă adresați clienților potențiali și ce beneficii vor găsi aceștia în produsul sau serviciul dumneavoastră.

5. Venituri. Nevoile și dorințele de la o clasă socială la alta ar trebui să fie un ghid pentru tipurile de produse și servicii pe care ar trebui să le vindeți.

6. Starea civilă. Valorile, nevoile și dorințele persoanelor căsătorite diferă foarte mult de cele ale persoanelor necăsătorite. Comercializarea mesajelor familiale către persoanele necăsătorite (și viceversa) vă poate face să pierdeți afacerea.

7. Ce îi ține treji noaptea. Aceasta este cea mai importantă. Trebuie să cunoașteți temerile, grijile, preocupările, emoțiile, speranțele și visele prospectului dumneavoastră. Atunci când cunoști conversația din capul prospectului tău, poți intra în ea, poți vorbi cu el și poți construi o relație care să ducă la un client.

În cazul pontului interesant cu numărul 7, "Ce îi ține treji noaptea?", nici nu ne putem imagina potențialele răspunsuri la o astfel de întrebare. Atunci când compuneți întrebări de sondaj similare, ar trebui să enumerați câteva opțiuni de răspuns (finanțe, familie, sănătate etc...) și să oferiți opțiunea "selectați toate cele care se aplică", precum și o opțiune "altele". Atunci când includeți o opțiune "altele", puteți colecta răspunsuri deschise pentru a obține informații suplimentare despre clienții dumneavoastră. Cel mai probabil, aceștia vor împărtăși răspunsuri la care nici măcar nu v-ați gândit.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână