Tien redenen om klantenenquêtes te versturen

10-Reasons

Het versturen van klantenenquêtes kan belangrijke inzichten opleveren die de effectiviteit van verkoop, marketing en klantenservice verbeteren, evenals de algemene bedrijfsprestaties.

Echt inzicht in de klant komt voort uit voortdurende feedback. Om aan te tonen welke voordelen feedback kan opleveren en hoe waardevol het is om voortdurend input te verzamelen en te monitoren, volgen hier tien redenen om klantenenquêtes te houden:

1. Krijg een nauwkeurig beeld van de klanttevredenheid

Veel managers vragen zich af hoe vaak zij klanttevredenheidsonderzoeken moeten uitvoeren. Het antwoord hangt af van de grootte van het klantenbestand en het doel van het onderzoek. Er zijn twee hoofdtypes van onderzoeken, en ze dienen zeer verschillende doelen:

Het meten van klanttevredenheid is een van de meest populaire toepassingen van enquêtes. Jaarlijkse, halfjaarlijkse of driemaandelijkse klanttevredenheidsonderzoeken kunnen u de harde gegevens verschaffen die u nodig hebt om klantenrelaties te verbeteren, zakelijke kansen uit te breiden, praktijken te verfijnen, top performers te belonen, marketingactiviteiten te verbeteren en zelfs nieuw talent aan te werven voor de verkoop-, marketing- en klantenserviceteams.

Bovendien kunt u door de klantentevredenheidsniveaus over een bepaalde periode continu bij te houden uzelf vergelijken met de bedrijfstak, specifieke concurrenten of uw eigen doelstellingen en verwachtingen.

2. Weet waarom je hebt gewonnen (of verloren)

Antwoorden op enquêtes kunnen u helpen te begrijpen wat werkt bij klanten, wat niet werkt en waarom, zodat u uw verkoop-, marketing- en servicestrategieën kunt afstemmen en uw routekaarten voor productontwikkeling kunt verfijnen. Gewapend met goede gegevens kunt u middelen efficiënter toewijzen, aanbiedingen beter afstemmen op de behoeften van de klant en de klantloyaliteit, omzet en winstgevendheid verhogen.

3. "Scorecard" van uw prospects en klanten

Wanneer u enquêtes gebruikt om belangrijke informatie te verzamelen over de houding, meningen en intenties van klanten, kunt u die gegevens in kaart brengen om klanten te scoren en te rangschikken op basis van hun verwachte aankopen, hun verwachte omzetbijdragen of hun algemene winstgevendheid. U kunt ook bepalen wie uw beste prospects zijn, maar ook welke klanten risico lopen en wat het zou kosten om ze te verliezen. Onze Net Promotor® Score (NPS) vraag is ideaal voor dit soort situaties.

4. Evalueer verkoop- en servicevertegenwoordigers

Enquêtes kunnen u helpen bepalen welke verkoop- en servicevertegenwoordigers goed presteren vanuit het oogpunt van de klant, wat een basis biedt voor beloningen of incentives als onderdeel van het totale beloningspakket. Als u weet welke verkoop- en servicepraktijken de beste weerklank vinden bij klanten, kunt u ook best practices creëren en delen met uw teams.

5. Ideeën opdoen voor nieuwe producten, diensten en promoties

Iedereen heeft ideeën. Uw klanten. Uw werknemers. Uw verkopers. Maar hoe identificeert u de ideeën die echt marktpotentieel hebben, of die zullen leiden tot een effectieve reclamecampagne of promotie? Enquêtes kunnen u helpen ideeën te genereren, te bepalen welke ideeën in de ontwikkelingstrechter terechtkomen, en grote ideeën om te zetten in zakelijke doorbraken.

6. De doeltreffendheid van marketingactiviteiten meten

Als u wilt weten hoe klanten zullen reageren op een advertentie, een promotieaanbieding of een verandering in uw merkidentiteit, kunt u gokken en uw kansen wagen - of u kunt een enquête sturen. Het versturen van een enquête naar uw klanten en prospects geeft u inzicht in de vraag of verschillende berichtgevingen beter aanslaan bij specifieke doelgroepen, en helpt u uw marketing af te stemmen op optimale resultaten voordat u de campagne uitvoert. Het stelt u in staat de juiste boodschap naar de juiste mensen te sturen.

7. Tevredenheid van werknemers meten

Online enquêtes zijn het ideale mechanisme om te vragen naar werknemersfeedbackomdat zij de anonimiteit bieden die zo essentieel is voor openhartige feedback wanneer deze via het web wordt verzonden. Veel bedrijven gebruiken online enquêtes om het management te evalueren, of om feedback te vragen over opleidingsverzoeken, voordelen, professionele ontwikkeling, of zelfs evenementen die gehouden moeten worden tijdens een bedrijfspicknick of retraite. U kunt enquêtes ook gebruiken om potentiële werknemers te screenen, door hen te vragen hoeveel kilometer zij bereid zijn te reizen, of zij zullen reizen, en andere gegevens die u wilt verzamelen.

8. Een evenement plannen of evalueren

Een enquête is een gemakkelijke manier om meerdere datapunten te verzamelen van een grote groep mensen, dus het kan een nuttig hulpmiddel zijn bij het plannen en evalueren van een evenement. U kunt bijvoorbeeld een online enquête gebruiken om klanten te vragen naar hun geplande aankomsttijd op een beurs of hun maaltijdvoorkeuren; en na het evenement kunt u een aparte enquête sturen om te vragen naar hun mening over de waarde van de beurs, hun algehele tevredenheid over de beurs of of ze van plan zijn uw volgende evenement bij te wonen.

9. Verkrijg specifieke klanteninformatie

Klantenbestanden raken gemakkelijk verouderd en lijsten met contactpersonen/prospects zijn vaak onvolledig. Met online enquêtes kunt u snel de gaten in uw klantenbestanden opvullen en klantinformatie bijwerken.

10. Beste praktijken delen

Enquêtes zijn een snelle en efficiënte manier om wijsheid en inzichten te verzamelen die u elders niet kunt vinden. Bijvoorbeeld, een enquêtevraag over hoe om te gaan met een gevoelige klantenkwestie of bedrijfsvraag kan een breed scala aan antwoorden en nuttig advies opleveren dat direct in de praktijk kan worden gebracht.

Wij hier bij SurveyRock weten hoe belangrijk het enquêteren van uw klanten is voor uw succes, dus zorg ervoor dat u onze vijf ontwerpprincipes bekijkt voor uw klanttevredenheidsonderzoeken.Net Promoter, Net Promoter Score en NPS zijn gedeponeerde handelsmerken van Bain & Company, Inc., Fred Reichheld en Satmetrix Systems, Inc.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands