Meerkeuze Gewichten & Scores

Door gewichten toe te voegen aan meerkeuzevraagopties, kunt u heel gemakkelijk enquêtes, quizzen of polls met scores maken. Bijvoorbeeld, in vraag één kan de eerste optie twee punten waard zijn, de tweede optie één punt en de andere opties niets. Of stel uw quizdeelnemers een eenvoudige ja/nee vraag. "Ja" is 1 punt waard en "Nee" is 0 punten waard. Deze functie is beschikbaar op alle betaalde accounts.

De totale scorebedragen worden getoond op de individuele resultatenpagina en ook wanneer u uw gegevens exporteert naar een spreadsheet (.xls/.csv) of SPSS (.sav) bestand. Onze Business of Onderneming rekening houders kunnen de totale score ook aan de respondent laten zien zodra deze hun enquête indient door een bedankpagina.

Volg deze stappen om scores toe te voegen aan uw meerkeuzevragen:

Instructies

Voeg een meerkeuzevraag toe of bewerk deze zoals gewoonlijk.

Maak een nieuwe meerkeuzevraag

Klik in het scherm Meerkeuzevraag toevoegen/bewerken op de knop "Gewichten gebruiken?"om het gewichtsveld aan elke keuzerij toe te voegen.

Klik op de "gebruik gewichten" knop om het gewicht veld toe te voegen

Voeg uw vraagkeuzen en eventueel gewicht toe als hele of decimale getallen (bv. 2, 3, 1,4, 0,5, enz.). Als u extra rijen wilt toevoegen, klikt u op de knop "+" knop onderaan of klik op het prullenbakpictogram rechts om rijen te verwijderen. In het onderstaande voorbeeld, als de respondent opties 1 en 2 kiest voor deze vraag, zal zijn vraagscore 3,0 (2 + 1,5) zijn.

Voeg gewichten toe aan elke keuzeoptie

Klik "Toevoegen" onderaan om uw vraag en keuzes op te slaan.

Ga naar de Melding -> Individuele antwoorden sectie om de scores voor elke respondent te zien. Wij tonen u de Vraag Score, Pagina Score en Totale Score.

Bekijk de individuele vraag, pagina en totaalscore van de respondent.

Dezelfde score resultaten zijn natuurlijk ook zichtbaar bij het exporteren. Hier is een voorbeeld van een spreadsheet export waar we de Vraag Score, Pagina Score en Totale Score.

Voorbeeld van een spreadsheet-export met de vraag-, pagina- en totaalscores van de respondent.

Er zijn veel manieren waarop u gewichten kunt gebruiken om uw enquête op te fleuren. We hebben er hier één geschetst, maar gebruik uw verbeelding!

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands