14 dingen die u moet weten over uw klanten en prospects

14_Customer_Survey

Infusionsoft heeft een handige lijst samengesteld met 7 dingen die je moet weten over je klanten:

1. Hun naam. Niets spreekt een persoon sneller aan dan zijn voornaam. Gebruik het om uw relatie met uw klant op te bouwen.

2. Wat ze hebben gekocht. Als u weet wat uw klanten in het verleden kochten, hebt u een goed idee wat zij opnieuw zullen kopen. (En zult u uw tijd niet verspillen aan het promoten van producten die weinig tot geen belangstelling wekken).

3. Hoe vaak zij kopen. Personen die zelden bij u kopen, hebben misschien extra aanmoediging nodig... meer marketing. Terwijl vaste klanten geen behoefte hebben aan extra verkoopspraatjes, maar misschien wel baat hebben bij een nieuwsbrief of een kortingsbon.

4. Hoeveel zij uitgeven (gemiddeld). Waarom kostbare tijd besteden aan het verkopen van producten aan klanten die ze zich niet kunnen veroorloven? Het kan uw klant in verlegenheid brengen, toont uw gebrek aan persoonlijke interesse, en kan ervoor zorgen dat klanten hun interesse verliezen.

5. De laatste keer dat ze kochten. Heeft u een klant verloren zonder dat u het wist? Wie is er nog trouw? Wie is afgedwaald (en moet worden teruggehaald)?

6. Elke interactie die je met hen hebt gehad. Documentatie is om voor de hand liggende redenen belangrijk. Maar als u zich eerdere gesprekken kunt "herinneren", zal uw klant zich belangrijk en gewaardeerd voelen.

7. Hoe zij over uw bedrijf denken. Feedback van uw klanten is de beste manier om uw producten/diensten te verbeteren, aan de behoeften van uw klanten te voldoen, en meer klanten aan te trekken.

Nummer 7 op hun lijst kwam niet als een verrassing; het uitsturen van klantenenquêtes is een geweldige manier om de feedback te krijgen die u nodig hebt. Om meer te leren over klantenenquêtes, bekijk onze Wanneer klantenenquêtes uitvoeren en Tien redenen om klantenenquêtes te versturen berichten.

Infusionsoft heeft ook 7 dingen samengesteld die u absoluut moet weten over uw prospects, die allemaal gemakkelijk kunnen worden verzameld met behulp van een eenvoudige online klantenenquête:

1. Leeftijd. Alles wat u zegt en schrijft, inclusief jargon, toespelingen, woordkeus, en onderwerpen moet worden aangepast aan de leeftijd.

2. Geslacht. Ondanks de dubbele rollen die mannen en vrouwen gewoonlijk vervullen, kunnen de meeste individuen worden gesegmenteerd (en verkocht aan) op basis van genderspecifieke interesses of behoeften.

3. Locatie. Waarden en cultuur hebben de neiging te variëren op basis van demografische gegevens. Een goed begrip van regionale verschillen zal uw doelgerichte boodschappen verbeteren.

4. Opleidingsniveau. Net als leeftijdsgeschiktheid moet het opleidingsniveau bepalen hoe u uw prospects aanspreekt en welke voordelen zij in uw product of dienst zullen vinden.

5. Inkomen. De behoeften en wensen van de ene sociale klasse aan de andere moeten een leidraad zijn voor de soorten produkten en diensten die u hen moet verkopen.

6. Burgerlijke staat. De waarden, behoeften en verlangens van gehuwde personen verschillen sterk van die van ongehuwde personen. Familieberichten verkopen aan alleenstaanden (en vice versa) kan de deal voor u verliezen.

7. Wat houdt hen 's nachts wakker?. Dit is de belangrijkste. U moet de angsten, zorgen, bezorgdheden, opwinding, hoop en dromen van uw prospect kennen. Wanneer u het gesprek in het hoofd van uw prospect kent, kunt u het binnengaan, ermee spreken en een relatie opbouwen die tot een klant leidt.

Bij de interessante tip met nummer 7, "Wat houdt hen 's nachts wakker?", zijn de potentiële antwoorden op een vraag als deze niet eens voor te stellen. Als u soortgelijke enquêtevragen opstelt, moet u een aantal keuzemogelijkheden als antwoord opgeven (financiën, gezin, gezondheid, enz...) en de optie bieden om "alles te selecteren wat van toepassing is", evenals een "andere" optie. Als u een "andere" optie opneemt, kunt u open antwoorden verzamelen om meer inzicht in uw klanten te krijgen. Hoogstwaarschijnlijk zullen zij antwoorden geven waar u niet eens aan gedacht had.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands