Tíz ok, amiért érdemes ügyfélfelméréseket küldeni

10 okok

Az ügyfélfelmérések elküldése olyan fontos információkkal szolgálhat, amelyek javítják az értékesítés, a marketing és az ügyfélszolgálat munkatársainak hatékonyságát, valamint az általános üzleti teljesítményt.

A valódi ügyfélismeret a folyamatos visszajelzésekből származik. Hogy bemutassuk, milyen sokféle előnnyel járhat a visszajelzés, és milyen értékes a folyamatos adatgyűjtés és -ellenőrzés, íme tíz ok, amiért érdemes ügyfélfelméréseket küldeni:

1. Pontos képet kaphat az ügyfelek elégedettségéről

Sok vezető azon tűnődik, milyen gyakran kellene ügyfél-elégedettségi felméréseket végeznie. A válasz az ügyfélkör méretétől és a kutatás céljától függ. A felméréseknek két fő típusa van, és nagyon különböző célokat szolgálnak:

Az ügyfélelégedettség mérése a felmérések egyik legnépszerűbb felhasználási módja. Az éves, féléves vagy negyedéves ügyfél-elégedettségi felmérések megadhatják a kemény adatokat, amelyekre szüksége van az ügyfélkapcsolatok javításához, az üzleti lehetőségek bővítéséhez, a gyakorlatok finomításához, a legjobb teljesítményt nyújtók jutalmazásához, a marketingtevékenységek javításához, sőt, akár új tehetségek toborzásához az értékesítési, marketing és ügyfélszolgálati csapatokba.

Ezen túlmenően az ügyfél-elégedettségi szintek folyamatos nyomon követése bizonyos időszakokon keresztül lehetővé teszi, hogy összehasonlítsa magát az iparággal, a versenytársakkal vagy saját céljaival és elvárásaival.

2. Tudja, miért nyert (vagy vesztett)

A felmérések válaszai segíthetnek megérteni, hogy mi működik az ügyfeleknél, mi nem, és miért nem, így összpontosíthatja értékesítési, marketing- és szolgáltatási stratégiáit, és finomíthatja termékfejlesztési ütemterveit. A jó adatokkal felvértezve hatékonyabban oszthatja be az erőforrásokat, jobban összehangolhatja kínálatát az ügyfelek igényeivel, és növelheti az ügyfelek hűségét, bevételeit és jövedelmezőségét.

3. "Scorecard" az érdeklődők és ügyfelek

Ha felmérések segítségével kulcsfontosságú információkat gyűjt az ügyfelek hozzáállásáról, véleményéről és szándékairól, akkor ezeket az adatokat leképezheti az ügyfelek pontozására és rangsorolására a várható vásárlásaik, a várható bevételi hozzájárulásuk vagy az általános jövedelmezőségük alapján. Azt is meghatározhatja, hogy kik a legjobb érdeklődők, valamint azt is, hogy mely ügyfelek lehetnek veszélyben, és mennyibe kerülne elvesztésük. A Net Promoter® Score (NPS) kérdés ideális az ilyen helyzetekre.

4. Értékelje az értékesítési és szolgáltatási képviselőket

A felmérések segíthetnek meghatározni, hogy mely értékesítési és szolgáltatási képviselők teljesítenek jól az ügyfelek szemszögéből, ami alapot adhat a teljes kompenzációs csomag részét képező jutalmak vagy ösztönzők kialakításához. Ha tudja, hogy milyen értékesítési és szolgáltatási gyakorlatok találnak a legjobb visszhangra az ügyfelek körében, akkor a legjobb gyakorlatokat is kialakíthatja és megoszthatja csapatai között.

5. Ötletek gyűjtése új termékekhez, szolgáltatásokhoz és promóciókhoz.

Mindenkinek vannak ötletei. Az Ön ügyfeleinek. Az alkalmazottaidnak. A beszállítóiknak. De hogyan lehet azonosítani azokat az ötleteket, amelyek valódi piaci potenciállal rendelkeznek, vagy amelyek hatékony reklámkampányhoz vagy promócióhoz vezetnek? A felmérések segíthetnek az ötletek generálásában, annak meghatározásában, hogy mely ötletek kerüljenek be a fejlesztési tölcsérbe, és a nagy ötleteket üzleti áttöréssé alakíthatják.

6. A marketingtevékenységek hatékonyságának mérése

Ha tudni szeretné, hogyan reagálnak majd az ügyfelek egy hirdetésre, egy promóciós ajánlatra vagy a márka arculatának megváltoztatására, akkor találgathat és kockáztathat - vagy kiküldhet egy felmérést. Ha felmérést küld el ügyfeleinek és potenciális ügyfeleinek, akkor rálátást nyerhet arra, hogy a különböző üzenetek jobban rezonálnak-e bizonyos célcsoportokra, és segít a marketinget az optimális eredményekhez igazítani, még a kampány végrehajtása előtt. Felfegyverzi, hogy a megfelelő üzenetet küldje el a megfelelő embereknek.

7. A munkavállalók elégedettségének mérése

Az online felmérések ideálisak a következők megkérdezésére munkavállalói visszajelzés, mivel ezek biztosítják az anonimitást, amely az őszinte visszajelzésekhez elengedhetetlen, amikor azokat webes telepítéssel küldik. Sok vállalat használja az online felméréseket a vezetőségi értékelések elvégzésére, vagy arra, hogy visszajelzést kérjen a képzési igényekről, a juttatási ajánlatokról, a szakmai fejlődésről, vagy akár a vállalati piknik vagy elvonulás alkalmával tartandó eseményekről. A felméréseket használhatja a leendő alkalmazottak szűrésére is, megkérdezve őket arról, hogy hány mérföldet hajlandóak ingázni, utaznak-e, és egyéb adatokat is gyűjthet.

8. Egy esemény megtervezése vagy értékelése

A felmérés egyszerű módja annak, hogy több adatpontot gyűjtsön össze egy nagy létszámú csoporttól, így hasznos eszköz lehet egy esemény tervezésében és értékelésében. Egy online felmérés segítségével például megkérdezheti az ügyfeleket a kiállításra tervezett érkezési idejükről vagy az étkezési preferenciáikról; a rendezvény után pedig külön felmérést küldhet, hogy kikérje a véleményüket a kiállítás értékéről, a kiállítással való általános elégedettségükről vagy arról, hogy tervezik-e a következő rendezvényen való részvételt.

9. Speciális ügyfélinformációk beszerzése

Az ügyfélnyilvántartások könnyen elavulnak, és a kapcsolati/keresőlisták gyakran hiányosak. Az online felmérések segítségével gyorsan kitöltheti az ügyfélnyilvántartásban lévő hiányosságokat, és frissítheti az ügyféladatokat.

10. Legjobb gyakorlatok megosztása

A felmérések gyors és hatékony módja annak, hogy bölcsességeket és máshol nem elérhető meglátásokat gyűjtsön. Például egy érzékeny ügyfélprobléma vagy üzleti kérdés kezelésére vonatkozó felmérési kérdés válaszok széles skáláját és közvetlenül a gyakorlatba ültethető hasznos tanácsokat generálhat.

Mi itt a SurveyRocknál tudjuk, hogy az ügyfelek felmérése mennyire fontos az Ön sikere szempontjából, ezért mindenképpen tekintse meg az öt tervezési alapelvünket az Ön számára. ügyfél-elégedettségi felmérések.A Net Promoter, a Net Promoter Score és az NPS a Bain & Company, Inc., Fred Reichheld és a Satmetrix Systems, Inc. bejegyzett védjegyei.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar