Multiple Choice Súlyok és pontszámok

A feleletválasztós kérdéslehetőségek súlyozásával nagyon egyszerűen készíthet pontozott felméréseket, kvízeket vagy közvélemény-kutatásokat. Például az első kérdésben az első lehetőség két pontot, a második lehetőség egy pontot, a többi lehetőség pedig semmit sem ér. Vagy tegyen fel a kvíz résztvevőinek egy egyszerű igen/nem kérdést. Az "igen" 1 pontot ér, a "nem" pedig 0 pontot. Ez a funkció minden fizetős fiókban elérhető.

A teljes pontszámok összege megjelenik az egyes eredményoldalakon, valamint az adatok táblázatba (.xls/.csv) vagy SPSS (.sav) fájlba történő exportálásakor. A Üzleti vagy Vállalat számla a tulajdonosok a felmérés teljes pontszámát is megmutathatják a válaszadónak, amint az elküldi a felmérést, ha hozzáadnak egy köszönöm oldal.

Kövesse az alábbi lépéseket a feleletválasztós kérdések pontszámának hozzáadásához:

Utasítások

Adjon hozzá vagy szerkesszen egy feleletválasztós kérdést a szokásos módon.

Új feleletválasztós kérdés létrehozása

A Többválasztós kérdés hozzáadása/szerkesztése képernyőn kattintson a "Súlyok használata?" jelölőnégyzetet a súlymező hozzáadásához minden egyes választási sorhoz.

Kattintson a "súlyok használata" gombra a súlymező hozzáadásához.

Adja hozzá a választható kérdéseket és az esetleges súlyokat egész vagy tizedes számokként (pl. 2, 3, 1,4, 0,5 stb.). Ha további sorokat kell hozzáadni, csak kattintson a "+" gomb alján, vagy kattintson a jobb oldali szemetesdoboz ikonra a sorok törléséhez. Az alábbi példában, ha a válaszadó az 1. és a 2. lehetőséget választja a kérdésnél, a kérdés pontszáma 3,0 lesz (2 + 1,5).

Adjon súlyokat az egyes választási lehetőségekhez

Kattintson "Add" alján, hogy elmentse kérdését és választásait.

Menjen a Jelentés -> Egyéni válaszok szakaszban láthatja az egyes válaszadók pontszámát. Megmutatjuk a Kérdés pontszám, Oldal pontszám és Teljes pontszám.

Lásd a válaszadó egyéni kérdését, oldalát és összesített pontszámát.

Ugyanezek a pontszámok természetesen exportáláskor is láthatóak. Íme egy példa egy táblázatos exportra, ahol kiemeltük a Kérdés pontszám, Oldal pontszám és Teljes pontszám.

Példa egy táblázatos exportra, amely a válaszadó kérdését, oldalát és összesített pontszámát mutatja.

Sokféleképpen használhatod a súlyokat, hogy megfűszerezd a felmérésedet. Itt felvázoltunk egyet, de használd a fantáziádat!

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar