Jobb alkalmazotti kommunikációval javítsa az alacsony morált

munkavállalói kommunikáció


Az Accountemps személyzeti szolgáltatás által készített tanulmányban felsővezetőket kérdeztek meg az alacsony munkamorál javítására irányuló stratégiákról. A vezetők 48%-je a jobb kommunikációt jelölte meg az alacsony munkamorál legjobb megoldásaként.

A 19%-nél az elismerő programok következtek, a kivételes teljesítményért járó pénzjutalmat 13% javasolta, a 11% pedig a váratlan jutalmakat, például ajándékutalványokat vagy sporteseményekre szóló jegyeket részesítette előnyben.

A megkérdezettek közül 33% válaszolta azt is, hogy a munkatársakkal folytatott nyílt és őszinte kommunikáció hiánya vezeti a morált romboló vezetői hibák listáját, amelyet a munkatársak eredményeinek el nem ismerése követ 19%-nél.

Munkavállalói elégedettségi felmérések nagyszerű módja annak, hogy elkezdje javítani a munkavállalókkal való kommunikációt, és megtudja, hogy boldogok és motiváltak-e. SurveyRock online felmérések nagyszerű eszköz arra, hogy a szükséges visszajelzéseket megszerezzük a munkavállalóktól, és az őszinte visszajelzéshez elengedhetetlen anonimitást biztosítanak.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki a munkavállalói felmérésekből, tartsa szem előtt az alábbi tényezőket:

  • A vállalat vezetésének világosan kell kommunikálnia három fő pontot: a felmérés miértjét, mit és hogyanját. A pletykafészek beindul, amint a felmérés híre kikerül, ezért fontos, hogy világosan elmagyarázza, miért éppen most végzi a vállalat a felmérést, mit remél elérni a felmérés eredményeként, és hogyan kívánja felhasználni a felmérés eredményeit.
  • A felmérés bevezetése előtt indítson el egy kis pezsgést: tegyen közzé több bejelentést előre, és a vezetők beszéljenek az alkalmazottakkal, ami arra fogja késztetni az alkalmazottakat, hogy beszéljenek egymással. Ez segít növelni a válaszadási arányt.
  • Számítson némi szkepticizmusra, cinizmusra és az alkalmazottak ellenállására, ezek mind a változás folyamatának részei. Eleinte az emberek hajlamosak először a csalódottságukra összpontosítani; a cinikusok többnyire csak kiábrándult idealisták. Idővel sokan elkötelezettebb problémamegoldóvá válnak.
  • Mindig vonja be az alkalmazottakat a változtatási erőfeszítésekbe, mivel ez segít az elkötelezettségük elnyerésében. Ezenkívül ez azt a gondolatot is beleneveli a munkavállalókba, hogy bár joguk van jogos aggályokat felvetni, felelősséggel tartoznak azért is, hogy megoldásokat javasoljanak és dolgozzanak a megoldáson.
  • A munkavállalói felmérés elvégzése után a vezetőségnek intézkedéseket kell hoznia a felmérés eredményei alapján. A cselekvés elmaradása cinizmust szülhet, és az alkalmazottak moráljának csökkenéséhez vezethet. Minden intézkedést és elért előrelépést belsőleg el kell ismerni és népszerűsíteni kell, hogy az alkalmazottak világosan megértsék a felmérés hatását.

Ne feledje, hogy a legtöbb alkalmazott toleráns, megbocsátó és megérti, hogy a dolgok megváltoztatásához időre van szükség. Leginkább azt szeretnék, ha látnák, hogy a vezetőségnek jó szándékai vannak, és őszinte erőfeszítéseket tesz a munkakörnyezet javítására.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar