14 dolog, amit tudnod kell az ügyfeleidről és az érdeklődőidről

14_Vevői_felmérés

Az Infusionsoft összeállított egy hasznos listát a 7 dologról, amit tudnod kell az ügyfeleidről:

1. Nevük. Semmi sem beszél gyorsabban az egyénről, mint a keresztneve. Használja ezt arra, hogy kiépítse kapcsolatát az ügyfelével.

2. Mit vásároltak. Ha tudja, hogy a vásárlói mit vásároltak a múltban, akkor jó elképzelése van arról, hogy mit fognak újra vásárolni. (És nem pazarolja az idejét olyan termékek reklámozására, amelyek nem vagy csak kevéssé érdeklik.)

3. Milyen gyakran vásárolnak. Azoknak a személyeknek, akik ritkán vásárolnak Öntől, további ösztönzésre lehet szükségük... több marketingre. Míg a következetes vásárlóknak nem feltétlenül van szükségük extra eladásra, de egy hírlevél vagy kupon talán előnyös lehet számukra.

4. Mennyit költenek (átlagosan). Miért töltenénk értékes időt azzal, hogy olyan termékeket kínálunk az ügyfeleknek, amelyeket nem engedhetnek meg maguknak? Ez zavarba hozhatja az ügyfelet, a személyes érdeklődés hiányát mutatja, és az ügyfelek érdeklődésének elvesztését okozhatja.

5. Utolsó vásárlásuk időpontja. Elveszítettél már ügyfelet anélkül, hogy tudtad volna? Ki az, aki még mindig hűséges? Ki tévedt el (és kell visszahozni)?

6. Minden egyes interakció, amit velük folytatott. A dokumentáció nyilvánvaló okokból fontos. De ha képes "felidézni" a korábbi beszélgetéseket, akkor az ügyfél fontosnak és megbecsültnek fogja érezni magát.

7. Hogyan érzik magukat az Ön vállalkozásáról. Az ügyfelei visszajelzései a legjobb módja annak, hogy javítsa termékeit/szolgáltatásait, megfeleljen ügyfelei igényeinek, és még több ügyfelet vonzzon.

A lista 7. helyezettje nem okozott meglepetést; a vevői felmérések kiküldése remek módja annak, hogy megkapja a szükséges visszajelzéseket. Ha többet szeretne megtudni az ügyfélfelmérésekről, tekintse meg Mikor végezzen ügyfélfelmérést és Tíz ok, amiért érdemes ügyfélfelméréseket küldeni posztok.

Az Infusionsoft összeállított 7 dolgot is, amit feltétlenül tudnod kell az érdeklődőidről, és amelyek mindegyike könnyen összeállítható egy egyszerű online ügyfélfelmérés segítségével:

1. Kor. Mindent, amit mondasz és írsz, beleértve a szlenget, az utalásokat, a szavak nehézségét és a témákat, a kornak való megfeleléshez kell igazítani.

2. Gender. Annak ellenére, hogy a férfiak és nők általában kettős szerepet töltenek be, a legtöbb egyén nemspecifikus érdeklődési körök vagy igények alapján szegmentálható (és eladható).

3. Helyszín. Az értékek és a kultúra általában demográfiai alapon változnak. A regionális különbségek világos megértése javítja a célzott üzeneteket.

4. Iskolai végzettség. Az életkornak való megfeleléshez hasonlóan az iskolai végzettségnek is meg kell határoznia, hogyan szólítsa meg a potenciális ügyfeleit, és milyen előnyöket találnak majd a termékében vagy szolgáltatásában.

5. Jövedelem. Az egyik társadalmi osztály igényeinek és szükségleteinek a másik társadalmi osztály számára iránymutatónak kell lennie ahhoz, hogy milyen típusú termékeket és szolgáltatásokat kell eladni nekik.

6. Családi állapot. A házas emberek értékei, szükségletei és vágyai nagyban különböznek azoktól, akik egyedülállóak. A családi üzenetek egyedülálló személyeknek való marketingje (és fordítva) elveszítheti az üzletet az Ön számára.

7. Mi tartja őket ébren éjszaka. Ez a legfontosabb. Meg kell ismernie az érdeklődő félelmeit, aggodalmait, aggodalmait, izgalmait, reményeit és álmait. Ha ismered a beszélgetést a leendő ügyfeled fejében, akkor beléphetsz bele, megszólíthatod, és olyan kapcsolatot építhetsz ki, amely ügyfélhez vezet.

A 7. számú érdekes tippel, "Mi tartja őket ébren éjszaka?", az ilyen kérdésre adott lehetséges válaszokat el sem lehet képzelni. Amikor hasonló felmérési kérdéseket állít össze, érdemes néhány választási lehetőséget felsorolni válaszként (pénzügyek, család, egészség stb...), és felajánlani a "válasszon ki mindent, ami vonatkozik", valamint az "egyéb" lehetőséget. Az "egyéb" lehetőség beiktatásával nyílt végű válaszokat gyűjthet, hogy további betekintést nyerhessen ügyfeleibe. Valószínűleg olyan válaszokat fognak megosztani, amelyekre Ön nem is gondolt.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar