Ti grunde til at sende kundeundersøgelser

10-årsager

Ved at sende kundeundersøgelser kan du få vigtig viden, der forbedrer effektiviteten af salgs-, marketing- og kundeservicemedarbejdere samt virksomhedens samlede resultater.

Ægte kundeindsigt kommer fra konstant feedback. For at vise de mange fordele, som feedback kan give, og værdien af at indsamle og overvåge input løbende, er her ti grunde til at sende kundeundersøgelser:

1. Få et præcist billede af kundetilfredsheden

Mange ledere spørger sig selv, hvor ofte de bør foretage kundetilfredshedsundersøgelser. Svaret afhænger af størrelsen af kundegrundlaget og formålet med undersøgelsen. Der findes to hovedtyper af undersøgelser, og de tjener meget forskellige formål:

Måling af kundetilfredshed er en af de mest populære anvendelser af undersøgelser. Årlige, halvårlige eller kvartalsvise kundetilfredshedsundersøgelser kan give dig de data, du har brug for til at forbedre kunderelationerne, udvide forretningsmulighederne, finpudse praksis, belønne de bedste medarbejdere, forbedre markedsføringsaktiviteterne og endda rekruttere nye talenter til salgs-, marketing- og kundeserviceteams.

Ved at spore kundetilfredsheden løbende over en længere periode kan du desuden sammenligne dig selv med branchen, specifikke konkurrenter eller dine egne mål og forventninger.

2. Vide, hvorfor du vandt (eller tabte)

Svarene på undersøgelserne kan hjælpe dig med at forstå, hvad der virker hos kunderne, hvad der ikke virker, og hvorfor, så du kan fokusere dine salgs-, markedsførings- og servicestrategier og finpudse dine produktudviklingsplaner. Bevæbnet med gode data kan du allokere ressourcerne mere effektivt, tilpasse tilbuddene bedre til kundernes behov og øge kundeloyaliteten, indtægterne og rentabiliteten.

3. "Scorecard" dine potentielle kunder og kunder

Når du bruger undersøgelser til at indsamle vigtige oplysninger om kundernes holdninger, meninger og intentioner, kan du kortlægge disse data til at score og rangordne kunderne efter deres forventede køb, deres forventede indtjening eller deres samlede rentabilitet. Du kan også fastslå, hvem dine bedste potentielle kunder er, samt hvilke kunder der kan være i fare, og hvad det ville koste at miste dem. Vores Net Promoter® Score (NPS) spørgsmål er ideel til denne slags situationer.

4. Evaluering af salgs- og servicemedarbejdere

Undersøgelser kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke salgs- og servicemedarbejdere der klarer sig godt set fra kundernes synspunkt, hvilket kan danne grundlag for belønninger eller incitamenter som en del af den samlede kompensationspakke. Ved at vide, hvilke typer salgs- og servicepraksis der giver bedst genklang hos kunderne, kan du også skabe og dele bedste praksis blandt dine teams.

5. Få ideer til nye produkter, tjenester og kampagner

Alle har idéer. Også dine kunder. Dine medarbejdere. Dine leverandører. Men hvordan identificerer du de idéer, der har et reelt markedspotentiale, eller som vil føre til en effektiv reklamekampagne eller et effektivt salgsfremstød? Undersøgelser kan hjælpe dig med at generere ideer, bestemme hvilke ideer der skal ind i udviklingstrappen, og omdanne store ideer til forretningsmæssige gennembrud.

6. Måling af effektiviteten af markedsføringsaktiviteterne

Hvis du vil vide, hvordan kunderne vil reagere på en annonce, et kampagnetilbud eller en ændring af din brandidentitet, kan du gætte og tage chancen - eller du kan sende en undersøgelse ud. Ved at sende en undersøgelse til dine kunder og potentielle kunder får du indsigt i, om forskellige budskaber giver bedre genklang hos bestemte målgrupper, og det hjælper dig med at skræddersy din markedsføring til optimale resultater, før du gennemfører kampagnen. Det giver dig mulighed for at sende det rigtige budskab til de rigtige personer.

7. Måle medarbejdernes tilfredshed

Online-undersøgelser er den ideelle mekanisme til at indhente medarbejderfeedback, da de giver den anonymitet, der er så vigtig for ærlig feedback, når den sendes via webimplementering. Mange virksomheder bruger online-undersøgelser til at foretage ledelsesevalueringer eller til at bede om feedback om uddannelsesønsker, tilbud om fordele, faglig udvikling eller endda arrangementer, der skal afholdes på en virksomhedspicnic eller et tilbagetog. Du kan også bruge undersøgelser til at screene potentielle medarbejdere og spørge dem om, hvor mange kilometer de er villige til at pendle, om de vil rejse og andre data, som du ønsker at indsamle.

8. Planlægge eller evaluere en begivenhed

En undersøgelse er en nem måde at indsamle flere data fra en stor gruppe mennesker på, så den kan være et nyttigt redskab i forbindelse med planlægning og evaluering af en begivenhed. Du kan f.eks. bruge en onlineundersøgelse til at spørge kunderne om deres planlagte ankomsttidspunkter til en messe eller deres måltidspræferencer, og efter arrangementet kan du sende en separat undersøgelse for at spørge dem om deres mening om værdien af messen, deres generelle tilfredshed med messen eller om de planlægger at deltage i dit næste arrangement.

9. Få specifikke kundeoplysninger

Det er let for kunderegistre at blive forældede, og kontakt-/prospektlister er ofte ufuldstændige. Ved hjælp af onlineundersøgelser kan du hurtigt udfylde hullerne i dine kundelister og opdatere kundeoplysningerne.

10. Udveksling af bedste praksis

Undersøgelser er en hurtig og effektiv måde at indsamle viden og indsigt på, som du ikke kan finde andre steder. F.eks. kan et spørgsmål om, hvordan man håndterer et følsomt kundeproblem eller et forretningsmæssigt spørgsmål, generere en lang række svar og nyttige råd, som kan omsættes direkte i praksis.

Vi her hos SurveyRock ved, hvor vigtigt det er for din succes at undersøge dine kunder, så sørg for at se vores fem designprincipper for din kundetilfredshedsundersøgelser.Net Promoter, Net Promoter Score og NPS er registrerede varemærker tilhørende Bain & Company, Inc., Fred Reichheld og Satmetrix Systems, Inc.

Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk