Дигитализирайте проучванията си

Дигитализиране_Вашите_проучвания


Онлайн проучванията превръщат събирането и анализа на данни в лесен и ефективен процес.

Предимства на онлайн проучвания над хартията включва:

Разходи: Онлайн проучванията са по-евтини от проучванията на хартиен носител - няма разходи за хартия, печат, пощенски разходи, телефон или анкетьор.

Скорост: Онлайн проучванията предлагат незабавно разпространение на вашето проучване, а натрупването и табличното представяне на резултатите в реално време позволява незабавен анализ на данните от проучването.

Ефективност: Онлайн проучванията улесняват повторното провеждане на едно и също проучване по всяко време в бъдеще - особено полезно за анализ на тенденциите.

Анонимност: Онлайн проучванията могат да осигурят на респондентите пълна анонимност, като по този начин увеличават шансовете за получаване на честни и откровени данни от респондентите.

По-задълбочени отговори: Онлайн проучванията могат да се провеждат, когато и където респондентът пожелае, което му дава възможност за по-обмислен отговор.

Използване на логиката на проучването: Онлайн проучванията позволяват Логика на проучването да се използва. Тази функция предотвратява объркване и раздразнение, а също така осигурява по-бързо преминаване през проучването.

Рандомизация на отговорите: Онлайн проучванията позволяват произволен избор на отговори, което намалява отклонението от реда. Когато отговорите на въпрос с избор между няколко отговора се подреждат на случаен принцип всеки път, когато въпросът е достъпен, се избягва изкривяването на резултатите, дължащо се на това, че респондентите винаги щракват върху първия избор.

Щадящ околната среда: Онлайн проучванията са по-екологични от проучванията на хартия, тъй като не използват хартия.

Въпреки това проучванията на хартиен носител продължават да бъдат ценни и не бива да се подценяват. Онлайн и офлайн методите за събиране на данни могат да се комбинират, ако за някои от респондентите са необходими хартиени методи. Данните от тези, които могат да бъдат достигнати само по пощата, лично или по телефона, могат да бъдат въведени ръчно, така че всички резултати от вашето проучване да бъдат уловени, прегледани и анализирани заедно.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски