Incitament för kundnöjdhetsundersökningar

Det verkar vara ganska vanligt att man numera (åtminstone i USA) inkluderar en Undersökning om kundnöjdhet inbjudan som skrivs ut på kvitton i kassan och som erbjuder en rabatt på ett framtida köp som incitament för undersökningen.

En del ser en potentiell dataförvrängning när man erbjuder en rabattkod som incitament, men beroende på vilken typ av undersökning och vilken målgrupp det rör sig om är det vanligtvis mycket effektivt att erbjuda ett incitament för att öka svarsfrekvensen. Människor gillar tanken på att få något för sin tid och forskning har visat att incitament kan öka svarsfrekvensen med i genomsnitt 50%.

kundnöjdhet

Användning av rabattkoder som incitament för att öka kundtillfredsställelse Svarsfrekvensen kan vara fördelaktig för att minska snedvridning av svarsfrekvensen, eftersom kundundersökningar utan incitament tenderar att endast fånga upp de missnöjda. Genom att använda en rabattkod som incitament kan du öka deltagandet från den stora majoriteten av dina kunder i mitten (de som befinner sig mellan mycket nöjda och mycket missnöjda), vilket ger dig bättre övergripande resultat. Förutom att du får en inblick i dina kunders shoppingupplevelse kan du genom att erbjuda rabattkoder som incitament både stimulera återkommande affärer och stärka ditt varumärke.

De data som sammanställs från respondenterna i undersökningen kan användas som ett ytterligare verktyg för marknadsundersökningar som ger dig ytterligare kundinsikter. Genom att erbjuda ett incitament med en rabattkod får du information om vad som låg till grund för kundens ursprungliga köp samt om och hur de utnyttjar incitamentet med rabattkoden, vilket ger dig ytterligare data som kan användas för att vidta åtgärder, inte helt olikt många lojalitetsprogram för kunder.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska