Öka den låga arbetsmoralen med bättre kommunikation med de anställda

kommunikation med arbetstagarna


I en undersökning av bemanningsföretaget Accountemps frågades högre chefer om strategier för att förbättra den låga arbetsmoralen bland de anställda. Bättre kommunikation angavs av 48% av cheferna som den bästa lösningen på låg arbetsmoral.

Program för erkännande följde längre efter med 19%; monetära belöningar för exceptionella prestationer föreslogs av 13%; och oväntade belöningar, såsom presentkort eller biljetter till sportevenemang, är den åtgärd som föredras av 11%.

33% av de tillfrågade svarade också att bristen på öppen och ärlig kommunikation med personalen toppar listan över ledningens felsteg som kan undergräva moralen, följt av underlåtenhet att erkänna de anställdas prestationer på 19%.

Undersökningar av personalens tillfredsställelse är ett utmärkt sätt att börja förbättra kommunikationen med de anställda och ta reda på om de är nöjda och motiverade. SurveyRock online-undersökningar är ett utmärkt verktyg för att få den nödvändiga feedbacken från de anställda och erbjuder den anonymitet som är nödvändig för öppenhjärtig feedback.

För att få ut det mesta av dina medarbetarundersökningar bör du tänka på följande faktorer:

  • Företagsledningen bör tydligt kommunicera tre huvudpunkter: varför, vad och hur undersökningen genomförs. Ryktena kommer att börja spridas så fort det blir känt att undersökningen är klar, så det är viktigt att tydligt förklara varför företaget genomför undersökningen just nu, vad man hoppas uppnå med undersökningen och hur man tänker använda resultaten av undersökningen.
  • Skapa en viss uppståndelse innan du börjar genomföra undersökningen: publicera flera meddelanden i förväg och låt cheferna prata med de anställda, vilket kommer att få de anställda att prata med varandra. Detta kommer att bidra till att öka svarsfrekvensen.
  • Räkna med viss skepticism, cynism och motstånd från de anställda, det är en del av förändringsprocessen. Till en början tenderar människor att fokusera på sina frustrationer; för det mesta är en cyniker ofta bara en desillusionerad idealist. Med tiden blir många människor mer engagerade problemlösare.
  • Engagera alltid medarbetarna i förändringsarbetet eftersom det bidrar till att få deras engagemang. Dessutom får de anställda en uppfattning om att de har rätt att ta upp legitima problem, men att de också har ett ansvar att föreslå och arbeta för att finna lösningar.
  • Efter att ha genomfört en medarbetarundersökning måste ledningen vidta åtgärder som svar på resultaten av undersökningen. Om inga åtgärder vidtas kan det leda till cynism och försämrad arbetsmoral hos de anställda. Alla åtgärder och framsteg som görs bör erkännas internt och främjas så att de anställda tydligt kan förstå undersökningens inverkan.

Kom ihåg att de flesta anställda är toleranta, förlåtande och förstår att det tar tid att förändra saker och ting. Det de vill ha mest är att kunna se att ledningen har goda avsikter och gör en ärlig ansträngning för att förbättra arbetsmiljön.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska