Stimulați moralul scăzut cu o mai bună comunicare cu angajații

comunicarea cu angajații


Un studiu realizat de serviciul de recrutare de personal Accountemps a întrebat directorii executivi cu privire la strategiile de îmbunătățire a moralului scăzut al angajaților. O mai bună comunicare a fost citată de 48% dintre directori ca fiind cea mai bună soluție pentru moralul scăzut.

Programele de recunoaștere au urmat mai departe, la 19%; recompensele monetare pentru performanțe excepționale au fost sugerate de 13%; iar recompensele neașteptate, cum ar fi certificatele cadou sau biletele la evenimente sportive, reprezintă acțiunea preferată de 11%.

33% dintre cei intervievați au răspuns, de asemenea, că lipsa unei comunicări deschise și oneste cu membrii personalului se află în fruntea listei de greșeli de management care pot eroda moralul, urmată de eșecul de a recunoaște realizările angajaților la 19%.

Sondaje de satisfacție a angajaților sunt o modalitate excelentă de a începe să vă îmbunătățiți comunicarea cu angajații și de a afla dacă aceștia sunt fericiți și motivați. Sondaje online SurveyRock sunt un instrument excelent pentru a obține feedback-ul necesar din partea angajaților, oferind anonimatul care este esențial pentru un feedback sincer.

Pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate din sondajele angajaților, țineți cont de acești factori:

  • Conducerea companiei ar trebui să comunice în mod clar trei puncte principale: de ce, ce și cum se desfășoară sondajul. Zvonurile se vor declanșa imediat ce se va afla despre sondaj, așa că este important să se explice clar de ce compania realizează sondajul în acest moment, ce speră să realizeze în urma sondajului și cum intenționează să utilizeze rezultatele sondajului.
  • Creați o atmosferă de agitație înainte de a desfășura sondajul: faceți mai multe anunțuri în avans și puneți managerii să vorbească cu angajații, ceea ce îi va face pe angajați să vorbească între ei. Acest lucru va contribui la creșterea ratei de răspuns.
  • Așteptați-vă la un oarecare scepticism, cinism și rezistență din partea angajaților, toate acestea fac parte din procesul de schimbare. La început, oamenii au tendința de a se concentra mai întâi asupra frustrărilor lor; în cea mai mare parte, un cinic este adesea doar un idealist dezamăgit. În timp, mulți oameni devin mai implicați în rezolvarea problemelor.
  • Întotdeauna implicați angajații în eforturile de schimbare, deoarece acest lucru ajută la obținerea angajamentului lor. În plus, le insuflă angajaților ideea că, deși au dreptul de a-și exprima îngrijorările legitime, au și responsabilitatea de a propune și de a lucra pentru a găsi soluții.
  • După efectuarea unui sondaj de opinie al angajaților, conducerea trebuie să ia măsuri ca răspuns la concluziile sondajului. Lipsa de acțiune poate genera cinism și poate duce la scăderea moralului angajaților. Orice acțiune și orice progres realizat trebuie să fie recunoscut la nivel intern și promovat, astfel încât angajații să înțeleagă clar impactul sondajului.

Nu uitați că majoritatea angajaților sunt toleranți, iertători și înțeleg că este nevoie de timp pentru a schimba lucrurile. Ceea ce își doresc cel mai mult este să vadă că managementul are intenții bune și că face un efort sincer pentru a îmbunătăți mediul de lucru.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână