Prikkels voor klanttevredenheidsonderzoek

Het lijkt een vrij gebruikelijke praktijk te worden deze dagen (althans in de VS) om een klanttevredenheidsonderzoek uitnodiging afgedrukt op kassabonnen bij de kassa met een korting op een toekomstige aankoop als stimulans voor de enquête.

Sommigen zien potentiële gegevensvertekening bij het aanbieden van een kortingscode als een incentive, maar afhankelijk van het type enquête en het enquêtepubliek is het aanbieden van een incentive meestal zeer effectief in het verbeteren van de responspercentages. Mensen vinden het leuk om iets te krijgen voor hun tijd en uit onderzoek is gebleken dat incentives de respons gemiddeld met 50% kunnen verhogen.

klant_tevredenheid

Het gebruik van kortingscodes als stimulans om klanttevredenheid Responspercentages voor enquêtes kunnen gunstig zijn voor het verminderen van de vooringenomenheid bij non-respons, aangezien klantenenquêtes zonder een incentive de neiging hebben om alleen de ontevredenen te verzamelen. Het gebruik van een kortingscode als incentive kan de deelname van de overgrote meerderheid van uw klanten in het midden (die tussen zeer tevreden en zeer ontevreden) verhogen, waardoor u betere algemene resultaten krijgt. Naast het verkrijgen van inzicht in de winkelervaring van uw klant, kan het aanbieden van kortingscodes als incentive zowel herhalingsaankopen stimuleren als uw merk versterken.

De gegevens die worden verzameld uit de respondenten van de enquête kunnen worden gebruikt als een extra instrument voor marketingonderzoek, waardoor u meer inzicht krijgt in uw klanten. Door een kortingscode aan te bieden krijgt u informatie over waaruit de oorspronkelijke aankoop van de klant bestond en of en hoe hij de kortingscode gebruikt, wat resulteert in extra gegevens waarop actie kan worden ondernomen, zoals bij veel loyaliteitsprogramma's voor klanten.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands