Verhoog het moreel met betere werknemerscommunicatie

werknemerscommunicatie


Een onderzoek door uitzendbureau Accountemps vroeg senior executives naar strategieën om een laag werknemersmoreel op te krikken. Betere communicatie werd door 48% van de leidinggevenden genoemd als de beste oplossing voor een laag moreel.

Erkenningsprogramma's volgden op 19%; geldelijke beloningen voor uitzonderlijke prestaties werden voorgesteld door 13%; en onverwachte beloningen, zoals cadeaubonnen of kaartjes voor sportevenementen, was de voorkeursactie voor 11%.

33% van de ondervraagden antwoordden ook dat een gebrek aan open en eerlijke communicatie met het personeel bovenaan de lijst staat van managementmisstappen die het moreel kunnen aantasten, gevolgd door het niet erkennen van werknemersprestaties op 19%.

Enquêtes naar de tevredenheid van werknemers zijn een goede manier om de communicatie met uw werknemers te verbeteren en na te gaan of zij gelukkig en gemotiveerd zijn. SurveyRock online enquêtes zijn een geweldig instrument om de nodige feedback van werknemers te krijgen, en bieden de anonimiteit die essentieel is voor openhartige feedback.

Om u te helpen het meeste uit uw werknemersenquêtes te halen, moet u deze factoren in gedachten houden:

  • De leiding van het bedrijf moet duidelijk drie hoofdpunten naar voren brengen: het Waarom, Wat en Hoe van de enquête. De geruchtenmolen zal op gang komen zodra het bericht over de enquête bekend is, dus het is belangrijk om duidelijk uit te leggen waarom het bedrijf de enquête op dit moment houdt, wat het hoopt te bereiken als resultaat van de enquête en hoe het van plan is de bevindingen van de enquête te gebruiken.
  • Zorg voor een zekere 'buzz' voordat u de enquête uitzet: kondig een aantal zaken van tevoren aan en laat managers met werknemers praten, zodat werknemers met elkaar in gesprek raken. Dit zal het responspercentage helpen verhogen.
  • Verwacht wat scepticisme, cynisme en weerstand van de werknemers, die horen allemaal bij het veranderingsproces. In het begin richten mensen zich meestal op hun frustraties; voor het grootste deel is een cynicus vaak gewoon een gedesillusioneerde idealist. Na verloop van tijd worden veel mensen meer geëngageerde probleemoplossers.
  • Betrek werknemers altijd bij de veranderingsinspanningen, want dat helpt om hun betrokkenheid te winnen. Bovendien leert het de werknemers dat zij weliswaar het recht hebben om hun bezorgdheid te uiten, maar dat zij ook de verantwoordelijkheid hebben om oplossingen voor te stellen en daaraan te werken.
  • Na het houden van een werknemersenquête moet het management actie ondernemen in reactie op de bevindingen van de enquête. Geen actie ondernemen kan cynisme in de hand werken en resulteren in een verminderd moreel bij de werknemers. Alle acties en geboekte vooruitgang moeten intern worden erkend en gepromoot, zodat werknemers duidelijk de impact van de enquête kunnen begrijpen.

Vergeet niet dat de meeste werknemers tolerant en vergevingsgezind zijn en begrijpen dat dingen tijd kosten om te veranderen. Wat zij het liefst willen, is kunnen zien dat het management goede bedoelingen heeft en een eerlijke poging doet om de werkomgeving te verbeteren.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands