Az adatok ereje: Hogyan alakíthatják át vállalkozását az online felmérések?

Bevezetés - Képzelje el, hogy egy kristálygömböt tart a kezében, amely megmutatja vállalkozása jövőjét.

Egy jól kivitelezett online felmérés olyan, mint a vállalkozás DNS-tesztje - a felszín alá hatol, és olyan titkokat tár fel, amelyek új magasságokba emelhetik a működést, az ügyfelek elégedettségét és a nyereséget. Ebben a részletes útmutatóban az online felmérésekben rejlő kiaknázatlan lehetőségeket tárjuk fel. Akár kisvállalkozásról, akár toronymagas vállalatról van szó, kemény adatokkal és szakértői meglátásokkal alátámasztott, megvalósítható tippek várnak Önre. Vállalkozása jövője itt kezdődik.

A vásárlói pszichológia feloldása - Mi lenne, ha olvasni tudna a vásárlói gondolataiban?

Mindannyian kíváncsiak voltunk már arra, hogy mi játszódik le az ügyfeleink fejében. Olyan ez, mintha a nagymamád különleges szószának titkos receptjét akarnád megismerni; ez mindent megváltoztathat. Az ügyfélpszichológia megértése nem csak a képzett pszichológusoknak van fenntartva - ez egy olyan szupererő, amelyet az online felmérések közvetlenül az Ön kezébe adnak. A célzott kérdések feltevésével lehámozhatja a rétegeket, és nemcsak azt fedezheti fel, hogy mit gondolnak az ügyfelei, hanem azt is, hogy miért gondolják azt. Egy Forrester-jelentés szerint a vállalkozások 73%-je az ügyfélélmény megértését az ügyfélmegtartás alapvető szempontjának tekinti.

Ügyfélpszichológia

Gyakorlati tipp

Kezdje a felszíni kérdésekkel, és fokozatosan térjen át azokra a kérdésekre, amelyek mélyebbre ásnak az ügyfél pszichológiájában. Például ahelyett, hogy csak annyit kérdezne: "Tetszett Önnek a termékünk?", tegyen bele egy utólagos kérdést, mint például: "Elmondaná, hogy mi az, ami miatt a termékünk kiemelkedett az Ön számára?".

Munkavállalói elkötelezettség: A figyelmen kívül hagyott érték

Képzeljen el egy olyan világot, ahol az alkalmazottai nem csupán munkavállalók, hanem a márka nagykövetei is. Az alkalmazottak elkötelezettsége régóta a meg nem énekelt hős az üzleti sikerek történetében. Míg a legtöbb vállalat erőforrásokat fordít az ügyfelek elkötelezettségére, gyakran figyelmen kívül hagyják a teljes mértékben elkötelezett munkaerő fontosságát. Az online felmérésekkel felmérheti alkalmazottai pulzusát, hogy biztosítsa, hogy ők is ugyanolyan szenvedélyesen rajonganak a márkájáért, mint Ön. Egy Gallup-jelentés szerint a rendkívül elkötelezett munkaerővel rendelkező vállalatok 147%-tel jobban teljesítenek, mint versenytársaik az egy részvényre jutó nyereségben, és 21%-tel nyereségesebbek.

Gyakorlati tipp

A munkavállalói felméréseknek anonimnak kell lenniük, hogy ösztönözzék az őszinte válaszadást. Ügyeljen arra, hogy a kapott visszajelzések alapján cselekedjen, ezzel is demonstrálva alkalmazottai számára, hogy véleményük számít.

"Ahhoz, hogy a piacon nyerj, először a munkahelyeden kell nyerned."

Doug Conant

A termék- és szolgáltatásfejlesztés javítása

Gondoljunk csak az iPhone-ra a megjelenése előtt; senki sem kérte kifejezetten. Az Apple azonban felismerte a lappangó igényt, és zseniálisan betöltötte azt. Ez az éleslátó termékfejlesztés ereje. Az online felmérésekkel a fogyasztói meglátások e kincsesbányáját használhatja ki, hogy olyan termékeket vagy szolgáltatásokat hozzon létre, amelyek nemcsak megfelelnek a piaci igényeknek, hanem még azokkal is számolnak. Az olyan vállalatok, mint az Apple, széles körben használják a fogyasztói adatokat és visszajelzéseket minden jelentős termékbevezetés előtt.

Gyakorlati tipp

Alkalmazzon nyitott kérdéseket a felmérésekben, hogy szélesebb körű visszajelzéseket kérjen, amelyekből kiderül, mire vágynak valójában az ügyfelek - még akkor is, ha ők maguk még nem tudják.

Adatvezérelt marketing: Mondj nemet a találgatásokra

Már régen elmúltak azok az idők, amikor a marketingstratégiát a megérzésekre és a versenytársak lépéseire alapozták. Az adatvezérelt megközelítés az éjjellátó szemüveggel egyenértékű a sötét szobában. Az online felmérések értékes adatokat szolgáltathatnak az ügyfelek demográfiai jellemzőiről, vásárlási szokásairól, sőt még arról is, hogy milyen marketingcsatornákat részesítenek előnyben. A McKinsey Global Institute, az adatvezérelt vállalkozások 23-szor nagyobb valószínűséggel szereznek ügyfeleket.

Gyakorlati tipp

Tartalmazzon olyan felmérési kérdéseket, amelyek pontosan meghatározzák, honnan érkezik a legtöbb vásárlója, és mi késztette őket vásárlásra. Így hatékonyabban tudja majd elosztani marketing erőforrásait.

"Nagy adatelemzés nélkül a vállalatok vakok és süketek, és úgy kóborolnak a világhálón, mint szarvasok az autópályán."

Geoffrey Moore

A működési hatékonyság optimalizálása - Mennyi időt és pénzt pazarol el a hatékonyság hiánya miatt?

A hatékonyság hiánya az a láthatatlan adó, amelyet minden vállalkozás fizet, gyakran tudtán kívül. Az online felmérésekkel fényt deríthet ezekre a sötét zugokra, megkérdezve munkatársait, beszállítóit és akár ügyfeleit is, hogy hol látnak idő-, pénz- vagy erőforrás-hiányt. Az így nyert információk olyanok lehetnek, mintha egy sötét szobában felkapcsolnák a villanyt, és megvilágítanák a lehetséges megtakarítási és optimalizálási területeket. Ahogy a Peter Drucker híres mondása szerint: "A hatékonyság azt jelenti, hogy a dolgokat jól csináljuk; a hatékonyság azt jelenti, hogy a helyes dolgokat csináljuk."

Gyakorlati tipp

Rendszeresen kérdezze meg munkatársait a működési szűk keresztmetszetekről és a fejlesztendő területekről. Vegye komolyan a visszajelzéseket, és cselekedjen azok alapján, hogy hatékonyabbá tegye vállalkozását.

Kockázatkezelés és válsághelyzetekre való felkészültség

Az élet tele van meglepetésekkel, és az üzleti életben nem minden meglepetés kellemes. A hatékony kockázatkezelés lényege a lehetséges válságok előrejelzése és a felkészültség. Egy belső online felmérés segíthet felmérni, hogy csapata mennyire érti a vészhelyzeti protokollokat, milyen kockázatokat látnak előre, és mennyire érzik magukat felkészültnek. A Deloitte felmérése szerint a vállalkozások 49%-je használ adatelemzést a kockázatkezeléshez.

Gyakorlati tipp

Felmérések segítségével végezzen SWOT-elemzést (erősségek, gyengeségek, lehetőségek, fenyegetések) a vállalatáról több szempontból: az alkalmazottak, a vezetőség és még az ügyfelek szemszögéből is.

A versenyelőny - Mi különbözteti meg Önt a versenytársaitól?

Egy telített piacon a kiemelkedés gyakran leküzdhetetlen kihívásnak tűnhet. De mi lenne, ha pontosan tudná, mi az, ami miatt az ügyfelei Önt választják a versenytársaival szemben? Az online felmérések megadják Önnek ezt a szupererőt. Azáltal, hogy mélyre merül a vásárlói preferenciákba, egyedi értékesítési ajánlatát (USP) a közönség számára valóban fontos dolgokhoz igazíthatja.

Gyakorlati tipp

Használja a felmérésben a versenytársak összehasonlító értékelésére vonatkozó kérdéseket, hogy megállapítsa, hol áll a versenytársak fölött, és hol marad le.

Következtetés

Ebben az útmutatóban mélyre ásunk az online felmérések átalakító erejében a vállalkozások számára - az ügyfélpszichológia megértésétől a működési hatékonyság optimalizálásáig, a kockázatkezeléstől a versenyelőny megszerzéséig.

A következő nagy ugrás üzleti sikerében már csak egy felmérés választja el Önt. Ragadja meg a napot, és kezdjen el olyan éleslátó, adatvezérelt stratégiákat kidolgozni, amelyek egy virágzóbb jövőbe repítik vállalkozását.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar