Få en bedre medarbejderkommunikation til at forbedre den dårlige arbejdsmoral

medarbejder-kommunikation


I en undersøgelse foretaget af Accountemps, der er en bemandingstjeneste, blev ledende medarbejdere spurgt om strategier til at forbedre den dårlige medarbejdermoral. Bedre kommunikation blev af 48% af lederne nævnt som den bedste løsning på dårlig moral.

Anerkendelsesprogrammer fulgte længere bagefter hos 19%; monetære belønninger for ekstraordinære præstationer blev foreslået af 13%; og uventede belønninger, såsom gavekort eller billetter til sportsbegivenheder, er den foretrukne foranstaltning for 11%.

33% af de adspurgte svarede også, at mangel på åben og ærlig kommunikation med medarbejderne står øverst på listen over ledelsesfejl, der kan underminere moralen, efterfulgt af manglende anerkendelse af medarbejdernes præstationer på 19%.

Undersøgelser af medarbejdernes tilfredshed er en god måde at forbedre kommunikationen med medarbejderne på og finde ud af, om de er glade og motiverede. SurveyRock online-undersøgelser er et fantastisk værktøj til at få den nødvendige feedback fra medarbejderne og giver den anonymitet, der er afgørende for ærlig feedback.

For at få mest muligt ud af dine medarbejderundersøgelser skal du huske på disse faktorer:

  • Virksomhedens ledelse bør klart kommunikere tre hovedpunkter: hvorfor, hvad og hvordan undersøgelsen skal gennemføres. Rygtemøllen vil gå i gang, så snart undersøgelsen er offentliggjort, så det er vigtigt at forklare klart, hvorfor virksomheden gennemfører undersøgelsen på dette tidspunkt, hvad den håber at opnå som resultat af undersøgelsen, og hvordan den har til hensigt at bruge resultaterne af undersøgelsen.
  • Få gang i noget opmærksomhed, før du udsender undersøgelsen: udsend flere meddelelser på forhånd, og få lederne til at tale med medarbejderne, hvilket vil få medarbejderne til at tale med hinanden. Dette vil bidrage til at øge svarprocenten.
  • Forvent en vis skepsis, kynisme og modstand fra medarbejderne - det er alle en del af forandringsprocessen. I begyndelsen har folk en tendens til først at fokusere på deres frustrationer; for det meste er en kyniker ofte bare en desillusioneret idealist. Med tiden bliver mange mennesker mere engagerede problemløsere.
  • Inddrag altid medarbejderne i forandringsarbejdet, da det er med til at opnå deres engagement. Desuden indgyder det medarbejderne den opfattelse, at selv om de har ret til at rejse legitime bekymringer, har de også et ansvar for at foreslå og arbejde hen imod løsninger.
  • Efter at have gennemført en medarbejderundersøgelse skal ledelsen træffe foranstaltninger som reaktion på resultaterne af undersøgelsen. Hvis der ikke træffes foranstaltninger, kan det skabe kynisme og resultere i faldende medarbejdermoral. Eventuelle tiltag og fremskridt bør anerkendes internt og fremmes, så medarbejderne klart kan forstå undersøgelsens virkning.

Husk, at de fleste medarbejdere er tolerante, tilgivende og forstår, at det tager tid at ændre tingene. Det, de ønsker mest, er at kunne se, at ledelsen har gode intentioner og gør en ærlig indsats for at forbedre arbejdsmiljøet.

Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk