Стимули за проучване на удовлетвореността на клиентите

Изглежда, че в наши дни (поне в САЩ) е доста разпространена практиката да се включва проучване на удовлетвореността на клиентите покани, отпечатани на касовите бележки, които предлагат отстъпка при бъдеща покупка като стимул за проучването.

Някои смятат, че предлагането на код за отстъпка като стимул може да доведе до изкривяване на данните, но в зависимост от вида на проучването и аудиторията на проучването предлагането на стимул обикновено е много ефективно за подобряване на процента на отговорите. Хората харесват идеята да получат нещо за времето си и проучванията са установили, че стимулите могат да повишат процента на отговорите средно с 50%.

удовлетвореност на клиентите

Използването на кодове за отстъпки като стимули за увеличаване на удовлетвореност на клиентите процентът на отговорилите на проучването може да бъде от полза за намаляване на отклонението от отговора, тъй като проучванията на клиентите без стимул обикновено обхващат само недоволните. Използването на стимул с код за отстъпка може да помогне за увеличаване на участието на по-голямата част от вашите клиенти в средата (тези между много доволни и много недоволни), което ще ви даде по-добри общи резултати. В допълнение към получаването на информация за опита на клиентите ви при пазаруване, предлагането на кодове за отстъпка като стимул може да стимулира повторния бизнес и да укрепи вашата марка.

Данните, събрани от участниците в проучването, могат да се използват като допълнителен инструмент за маркетингови проучвания, който ви дава допълнителна информация за клиентите. Предлагането на стимулиращ код за отстъпка ви предоставя информация за това какво е съставлявало първоначалната покупка на клиента, както и дали и как той използва стимулиращия код за отстъпка, което води до допълнителни данни, които могат да бъдат използвани, не по-различно от много програми за лоялност на клиентите.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски