Тежести и резултати при множествен избор

Чрез добавяне на тежести към опциите за въпроси с множествен избор можете много лесно да създавате анкети, викторини или анкети с оценки. Например в първия въпрос първата опция може да бъде оценена с две точки, втората опция - с една точка, а останалите опции - с нищо. Или задайте на участниците във викторината прост въпрос с "да/не". "Да" е на стойност 1 точка, а "Не" е на стойност 0 точки. Тази функция е налична за всички платени акаунти.

Общата сума на резултатите се показва на страницата с индивидуалните резултати, както и при експортиране на данните в електронна таблица (.xls/.csv) или SPSS файл (.sav). Нашият Бизнес или Предприятие сметка могат да покажат общия резултат на респондента веднага след като той изпрати своето проучване, като добавят страница с благодарности.

Следвайте тези стъпки, за да добавите точки към въпросите с избор между няколко отговора:

Инструкции

Добавете или редактирайте въпрос с множествен избор както обикновено.

Създаване на нов въпрос с множествен избор

В екрана Добавяне/редактиране на въпрос с избор между няколко отговора щракнете върху "Използвате тежести?", за да добавите полето за тегло към всеки ред за избор.

Щракнете върху бутона "Използвай тежести", за да добавите полето за тегло.

Добавете отговорите на въпросите си и всички приложими тегла като цели или десетични числа (напр. 2, 3, 1,4, 0,5 и т.н.). Ако е необходимо да добавите допълнителни редове, просто щракнете върху "+" в долната част или щракнете върху иконата на кошче за боклук вдясно, за да изтриете редовете. В примера по-долу, ако респондентът избере опции 1 и 2 за този въпрос, неговата оценка на въпроса ще бъде 3,0 (2 + 1,5).

Добавяне на тежести към всяка опция за избор

Кликнете върху "Добавяне на" в долната част, за да запазите въпроса и избора си.

Отидете в Докладване -> Индивидуални отговори за да видите резултатите за всеки респондент. Ние ви показваме Оценка на въпроса, Оценка на страницата и Общ резултат.

Вижте индивидуалния въпрос, страницата и общия резултат на респондента.

Същите резултати се виждат и при експортиране, разбира се. Ето един пример за експорт на електронна таблица, в който сме подчертали Оценка на въпроса, Оценка на страницата и Общ резултат.

Пример за експортиране на електронна таблица, показваща въпроса, страницата и общия брой точки на респондента.

Има много начини да използвате тежести, за да разнообразите проучването си. Един от тях сме описали тук, но използвайте въображението си!

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски