Sfaturi pentru a face sondaje online

În orice tip de sondaj, nu este neobișnuit să vedeți că vi se pun întrebări despre codul poștal și despre cum ați aflat despre o anumită companie. Mulți dintre noi am auzit aceste întrebări atunci când am vorbit la telefon cu companiile de cablu sau de internet. Aceste întrebări sunt puse deoarece cunoașterea de către o companie a atitudinii unui client față de un produs sau serviciu pe care îl patronează este de mare importanță.

În mod similar, există mult mai multe date referitoare la clienți, care includ sentimentele și preferințele față de produse, precum și datele demografice ale clienților. Acest lucru este extrem de util pentru antreprenori și proprietarii de afaceri mici, dacă aceștia posedă cunoștințele necesare pentru a aduna corect informațiile și a interpreta rezultatele. Ceea ce este grozav la sondajele online este faptul că sunt rapide și eficiente în colectarea datelor și foarte rentabile. Mai jos sunt câțiva pași care vă vor ajuta să începeți să faceți sondaje.

Determinați-vă obiectivele

Este esențial să stabiliți inițial care sunt obiectivele afacerii dumneavoastră în eforturile de a realiza sondajul online. S-ar putea să vă gândiți la o nouă linie de produse sau să doriți să acumulați informații care să consolideze ofertele pentru posibilii investitori sau comercianți. S-ar putea chiar să doriți să evaluați eficiența strategiilor dvs. de publicitate. Ar trebui să fiți în măsură să vă limitați durata sondajului, deoarece va trebui să rezistați dorinței de a întreba despre tot ceea ce vă vine în minte. În cele din urmă, acest lucru înseamnă că trebuie să aveți o un set bine definit de obiective care vă va ajuta să identificați întrebările pe care ar trebui să le aplicați la sondaj.

stabilirea obiectivelor pentru sondaje online gratuite

Funcționează în marșarier

De îndată ce v-ați stabilit obiectivele, ar trebui să contemplați datele pe care doriți să le obțineți din rezultatele sondajului și apoi folosiți gândirea inversă pentru a crea întrebări care să abordeze aceste aspecte. Ca o ilustrare, dacă doriți să aflați în ce măsură clienții sau clienții apreciază serviciile oferite de afacerea dumneavoastră, adresați-le toate întrebările la care vă puteți gândi și care se referă la modul în care au fost serviți. Ar trebui puse întrebări despre aspecte precum amabilitatea angajaților, atmosfera și așa mai departe. Aveți grijă să nu întrebați întrebări cu două focuri de armă. Acest lucru înseamnă că nu ar trebui să întrebați două lucruri într-o întrebare care ar putea deruta sau obliga participantul să răspundă într-un mod la care nu vă așteptați. De exemplu, nu puneți întrebări de genul: "cât de primitori și experimentați au fost operatorii de la serviciul clienți?". S-ar putea ca operatorii să fi fost primitori, dar să nu fi fost foarte experimentați, sau invers. Acest lucru poate avea un impact asupra modului în care participantul răspunde la întrebare. Veți obține cele mai bune rezultate dacă veți face întrebările mai concentrate și mai relevante pentru obiectivele dumneavoastră.

Fiți conștienți de orice prejudecată

Probabil cunoașteți tipurile de răspunsuri pe care este probabil să le primiți în cadrul sondajelor dumneavoastră. Cu toate acestea, este o greșeală frecventă să creați întrebări care să conducă la răspunsurile pe care le doriți. De exemplu: "Sunteți de acord că operatorii de la serviciul clienți au fost primitori?" Dacă conduceți participantul în acest fel, acesta tinde să fie mai prietenos sau părtinitor, chiar dacă nu este adevărat. Luați în considerare randomizarea ordinii întrebărilor și asigurați-vă că sunt întrebări reale și nu afirmații.

Experimentați mai întâi

Este o idee bună să solicitați mai întâi unei persoane cu experiență să vă editeze sondajul. Acesta trebuie să fie clar și direct, cu întrebări punctuale. Aveți grijă să cronometrați momentul în care cineva răspunde la sondaj. Dacă durează prea mult sau dacă sunt prea multe întrebări, mulți participanți nu vor termina sondajul. Întrebările deschise vor necesita mai mult timp pentru a răspunde. Cu toate acestea, ele vor da rezultate mai bune. Așadar, nu vă speriați și începeți să folosiți un instrument gratuit de sondaj online!

Adunați rezultatul și evaluați informațiile

Este esențial să vă urmăriți clienții. În acest sens, este posibil să vi se ceară să trimiteți e-mailuri pentru a obține feedback, să publicați reclame pe site-ul dvs. web și chiar pe unele site-uri terțe pentru a atrage mai multe persoane să participe la sondaj. Asigurați-vă doar că mențineți sondajul deschis și disponibil timp de o săptămână pentru a oferi tuturor o șansă corectă de a participa la el. De îndată ce obțineți rezultatele, analizați-le și trageți propriile concluzii. După ce ați făcut acest lucru, reveniți la obiectivele fundamentale din prima etapă și verificați dacă le-ați atins cu ajutorul sondajului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână