Големият дебат: Избор между проучвания и интервюта за пазарни проучвания

Въведение

Представете си следното: плавате с кораб в непознати води, а компасът ви е обратна връзка с клиентите. Не става въпрос само за това да намерите своя път, а да разберете сърцата и умовете на аудиторията си. В света на бизнеса не може да се преувеличи значението на връзката с клиентите. Точно тук влизат в действие пазарните проучвания, които предлагат безценна информация за емоциите, мотивацията и преживяванията на вашата аудитория.

Продължете да четете тази публикация...

Демистифициране на анонимността на проучването: Най-добре пазената тайна на вашите данни

Въведение

Представете си следното: стоите в слабо осветена стая, заобиколени от шепот и проницателни погледи. Все едно сте в шпионски филм, но вместо за шпионаж става дума за анонимност на проучването. В постоянно развиващия се свят на събирането и анализа на данни анонимността на проучването е тайният агент, който защитава откровените отговори и гарантира надеждни данни. В нашата цифрова епоха обаче митовете и погрешните схващания за проучването поверителност все още се крият в сенките, забулвайки истината за това как наистина работи анонимността.

Продължете да четете тази публикация...

Нощта на живите Обратна връзка: Възкресяване на проучванията ви с очарователен дизайн на проучването

Въведение: Призраците на скучните проучвания и търсенето на ангажираност

Във всяко тъмно кътче на мрежата търсенето на проницателни данни от страна на маркетолозите се сблъсква със смразяващ противник - призрака на досадните проучвания. Тези призрачни въпросници се протягат с призрачни пръсти, надявайки се да се вкопчат в някой минувач с прозаичните си запитвания. И все пак много от тях се измъкват от хватката им, оставяйки след себе си следа от непълни отговори и пропуснати възможности. Често ли търсенето на ценна информация се спуска в бездната на пренебрегнатите покани за проучване? Преследва ли ви призракът на изоставянето на проучвания?

Продължете да четете тази публикация...

5 задължителни цели на проучването за повишаване на резултатите от удовлетвореността на клиентите

Стряскащи факти за мненията на клиентите

Знаете ли, че 91% от недоволните клиенти просто няма да се върнат в бизнес, който според тях е некачествен? Те няма да вдигнат шум, няма да попълнят карта за оплаквания - просто ще изчезнат. В цифровата епоха, в която гласовете на клиентите могат да отекват безкрайно в залите на социалните медии, е учудващо колко много предприятия са глухи за хор от действителните мнения на своите клиенти.

Продължете да четете тази публикация...

Определение на проучването: Какво трябва да знаете

Въведение

В свят, залят с данни, скромното проучване често е мощен инструмент, който преодолява пропастта между суровите цифри и човешкия опит. Но какво точно имаме предвид, когато говорим за "проучване"? Отговорът не е толкова ясен, колкото може да се предположи. Терминът има различно значение в зависимост от това дали сте гуру в областта на анализите, бизнес стратег или човек, фокусиран върху потребителското изживяване. В тази статия ще направим дисекция на определението за проучване от тези три уникални гледни точки, за да ви предложим цялостно разбиране.

Продължете да четете тази публикация...

Психологията на проучванията: Дълбоко вникване в дефиницията и приложението

Въведение: Защо психологията е важна в проучванията

Здравейте, хора! Сара тук. Представете си, че сте на коктейл и някой се приближава до вас с клипборд в ръка и ви пита: "Здравейте, мога ли да ви задам няколко въпроса?" Реакцията ви - любопитство, раздразнение или дори интрига - не е случайна. Зад нея стои цяла психология и именно в нея ще се потопим днес.

Продължете да четете тази публикация...

От данни към вземане на решения: как онлайн проучванията предлагат стратегическо предимство

Разгръщането на потенциала на вземането на решения, базирани на данни, е от решаващо значение за всеки бизнес, който се стреми да остане начело в днешната конкурентна среда. В свят, в който прозренията са ключът към стратегическото предимство, онлайн проучванията се превърнаха в мощен инструмент за събиране на ценни данни и насочване на интелигентното вземане на решения. Със способността си да улавят и анализират мненията, предпочитанията и поведението на клиентите онлайн проучванията предлагат на бизнеса безпрецедентна възможност да разбере истински своята целева аудитория и да направи информиран избор.

Продължете да четете тази публикация...

Скритите ползи от проучванията на удовлетвореността на клиентите: Тайно оръжие за подобряване на бизнеса ви

Проучванията на удовлетвореността на клиентите може да изглеждат като поредната задача в списъка със задачи, но всъщност те могат да бъдат тайно оръжие за подобряване на бизнеса ви. Като получавате информация директно от клиентите си, можете да откриете скрити ползи, които могат да окажат значително влияние върху крайните резултати.

Продължете да четете тази публикация...

Гласът на потребителя: Гласът на потребителя: как да използваме силата на проучванията, за да постигнем ефект

В днешния динамичен и постоянно развиващ се бизнес пейзаж разбирането на нуждите и предпочитанията на потребителите е от решаващо значение за успеха. За щастие, с навлизането на технологиите събирането на информация за потребителите стана по-лесно и по-ефективно от всякога. Проучванията се превърнаха в мощен инструмент за бизнеса, с който той може да се допита до гласа на потребителя и да получи ценна обратна връзка.

Продължете да четете тази публикация...
bg_BGБългарски